Saft och Bullar

Nu är det natt, igen

Publicerad 2012-08-01 01:03:32 i Allmänt

Det är en spännande sak med natt, det är mörkt ute.. Har ni tänkt på det?
Fast det är klart, inte alltid det är mörkt på natten.. När det är ljust är det inte mörkt vad jag vet.
 
Tänk om man kunde se i mörker, lite som en mask i jorden.. Det hade varit ganska häftigt.
Jag drömde en dag att jag var en orm som såg ut mer som en mask, det kan ha varit en mask och inte en orm om jag tänker efter..
 
Hur som helst när jag slingrade omkring i en vattenpöl sent en lördagskväll så kom det två jävligt fulla getter och betade på sidan av en jordekkorre.
Den ena geten kollade på ekkorren som vi kan kalla Tony, eller nej vi kallar hen Lisa-Tony..
I alla fall så tittade geten lite snett på Lisa-Tony, full som geten var så ville den mucka lite och visa sig tuff för den andra geten.
Lisa-Tony som har svart bälte i grävskopa sneglade tillbaka med ett flin och kastade en påse med nötter på geten och flög sedan hem.
 
Jag slingrade vidare men kunde inte riktigt släppa tanken på Lisa-Tony, jag menar vem har svart bälte i grävskopa?
Vad innebär det ens? Kan det vara livets stora fråga eller en av de små? Hur ska vi egentligen reagera på grävskopor och hur fan får man svart bälte i det?
 
Fundersam som jag var hörde jag talas om ett verktyg de kallar "google" så snabbt som tusan letade jag rätt på en sten, skrev grävskopa på den och kastade in genom fönstret hos Lisa-Tony.
 
Lisa-Tony uppskattade ganska mycket att det kom in en mjuk sten som hen kunde sova på.
 
I cykelaffär hittade jag två mopeder som var ganska lika varandra, den ena var stor och rosa medans den andra var liten och brun. Jag köpte båda som jag sedan byggde om till en bil utan ratt men med styre på bakdelen.
 
Svårkört som fan insåg jag efter några meter, speciellt när man inte har några armar eller ben.
Måste skaffa körkort för detta tänkte jag och tog mig genast till en körskola där jag såg en skyllt, "Grävskopa - 20kr".. Var detta ett tecken? Hänger allt samman? Vad för koppling var det egentligen mellan cykelaffären och körskolan? 
 
Ganska omskakad av händelsen vågade jag mig inte in på körskolan för att fråga om råd..
 
Väl hemma igen i mitt lilla hål uppe i trädet tittade jag lite på TV. Ett relativt ointressant program om möss och deras dåliga vanor med kokain. Jag började hoppa mellan kanaler tills jag fastnade för något, en grävskopa..
 
Vad har grävskopor för koppling i mitt liv? Är det en viktig ingrediens för att jag ska kunna slingra?
 
Jag bara måste veta, jag kastade mig långsamt och försiktigt på telefonen, slog numret till körskolan men ingen svarade.
 
Nu är det natt tänkte jag, ingen körskola har väl öppet på natten?
Lika bra att sova och testa igen imorgon. 
 
När jag vaknade och gick ut på min vanliga slingerad så insåg jag att det fortfarande var natt men att jag sovit i två veckor.. Vad har hänt? Vad skulle jag göra? Vad var mitt mål?
 
Jag slingrade omkring i några timmar i väntan på solen men det kom aldrig någon sol, jag såg inte heller till några andra varelser.. Sov jag verkligen i två veckor? Vart är alla? 
Började bli rädd för mig själv, vem är jag? Hur ska jag ta mig in i denna situation?
 
Var tvungen att ta mig hem snabbt, vågade inte vara ute men jag hade inte ätit någon mat.. Vad äter en orm som är en mask som inte ser ut som en mask men inte heller är som en orm?
 
Jag visste ingenting längre, jag började tvivla på min existens när jag abrupt vaknade från denna dröm.. Hur kan jag drömma om att vara en orm som är en mask som inte ser ut som en mask men inte heller är som en orm?

Skyndade mig till spegeln för att säkerhetsställa vem jag är. Insåg rätt snabbt att jag inte ägde någon spegel, fast jag hade en igår?
 
Vart är jag nu? Är inte detta mitt hem? 
In i rummet kom det en skata och åt upp mig.
 
 

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela